Spa i Wellness

Spa&Wellnes na Vlašiću možete pronaći u hotelima Pahuljica i Blanca Resort&Spa. Ovi ekskluzivni hoteli u sklopu svojih relax programa vam nude sve što je potrebno za pravi užitak.

Program Hotela Blanca Resort&Spa:

Masaže, bazen, jacuzzi, tretmani lica i tijela, turska sauna ili aromaterapija, samo je mali dio raznovrsne ponude Mont Lhotse centra. Spa centar hotela Blanca nudi nekoliko vrsta masaže, najstarijeg i najjednostavnijeg načina liječenja čovjeka. Pored klasične i sportske masaže, naši stručni terapeuti u Mont Lhotse centru nude i posebne vrste masaže: sportska, kraljevska, refleksna masaža, slim&forte masaža. 

Što se tiče wellnes-a, u ponudi su:

  • Turska sauna – jedan od najstarijih oblika opuštanja i održavanja higijene tijela koji su poznavali još i stari Rimljani. Turska je sauna (kupelj), jednostavno rečeno, „kupanje” u prostoriji ispunjenoj parom. Ova drevna metoda temelji se na biološkom djelovanju vrućeg i vlažnog zraka temperature između 40 i 50°C i relativne vlažnosti između 80 i 100 posto. Udisanje pare čisti sve dišne puteve. Parna kupelj posebno se preporučuje osobama koje pate od nesanice, loše cirkulacije, suhe i oštećene kože, mišićne napetosti, reumatskih tegoba ili bronhitisa.
  • Finska sauna – za razliku od turske, u suhoj finskoj sauni temperatura zraka doseže čak 100°C, ali uz samo deset posto vlažnosti. To je čini odličnim načinom za čišćenje i podmlađivanje tijela i duha. Pozitivni efekti finske saune leže u naizmjeničnom izlaganju visokim temperaturama i naglom rashlađivanju kroz tuširanje hladnom vodom ili boravkom na otvorenom. Ti nagli prijelazi djeluju na tijelo kao tonificirajuća gimnastika, opuštaju i popravljaju raspoloženje te ublažavaju stres.

  • Infracrvena sauna – drugačija je po tome što se za zagrijavanje kabine koriste infracrveni grijači. Njihova toplina dublje prodire u tkivo i pozitivno utiče na tetive i zglobove. Takođe infracrveni grijači isijavaju zrake koje direktno zagrijavaju kožu bez ikakvog procesa posrednog prenošenja topline.

Program Hotela Pahuljica:

Relaksirajuću dimenziju boravku u Pahuljici daje hotelski wellness program za opuštanje i rekreaciju.

Imajući u vidu način života savremenog čovjeka, stres koji je postao svakodnevnica, manjak vremena, Hotel Pahuljica sa velikim zadovoljstvom i ponosom predstavlja svoj Body&Soul centar, centar čiji je osnovni zadatak vaše zadovoljstvo i relaksacija, kako tijela tako i duha.

Sagledavši svakodnevnicu i tempo života smatramo da posjet wellness centru treba biti poseban i ugodan doživljaj, nešto što će uljepšati vaše sate ili dane, te ništa manje ne bi trebalo biti prihvatljivo. Stoga, tim wellness centra Pahuljice napravio je posebne programe relaksacije.

Body&Soul oaza je mira, opuštanja, uživanja, vaše utočište. Čarolija mirisa, muzike i svjetla odvesti će vas na drugo mjesto, mjesto gdje vlada harmonija tijela i duha, a gdje stres nema šta da traži.

U Pahuljici, svakodnevno su vam na raspolaganju fitnes, sauna, bazen, te mnoge masaže kojima ćemo vas ponovo dovesti u relaksirano stanje, stanje koje podrazumijeva osmijeh na vašem licu.

 

You Tube
Flickr
Sitemap

NEWSLETTER

Ukoliko želite da Vas obavještavamo o aktuelnostima, novim sadržajima, i ostalim zanimljivostima vezanim za Vlašić, prijavite se za naš Newsletter....

Submit

Xmedia Design GmbH
Lerzenstrasse 8
8953 Dietikon ZH

mail@vlasic.ba marketing@vlasic.ba