Šetnja

U proljećnim i ljetnim danima Vlašić je idealna destinacija za ugodnu planinsku šetnju, najčešće uz pomoć posebnih štapova koji znaju biti od koristi pri kretanju težim dionicama.

Sasvim je lako izabrati odgovarajuću turu prema svojim željama, kao i sposobnostima, a sve to na potpuno čistom planinskom zraku. Veliki broj posjetioca svjedoči da se ljetni dio sezone nastavlja i u septembru. Šetnja je i dalje ono u čemu gosti najčešće uživaju, ali ni interes za ponudu usluga u Vlašićkim objektima ne jenjava. Ova planinska ljepotica je bogata šumama, pašnjacima i brojnim izvorima. U šetnji po blagim planinskim krajolicima možete naići i na neke endemske biljne i životinjske vrste. Planinska šetnja najljepšim predjelima Vlašića, kao što su prekrasna rijeka Ugar i njeno izvorište, Kraljica (jedan od najljepših dijelova Vlašića), te sami vrh Vlašića - Opaljenik, posjeta katunima gdje se po višestoljetnoj tradiciji proizvodi nadaleko cijenjeni vlašićki sir, vas neće ostaviti ravnodušnim. 

You Tube
Flickr
Sitemap

NEWSLETTER

Ukoliko želite da Vas obavještavamo o aktuelnostima, novim sadržajima, i ostalim zanimljivostima vezanim za Vlašić, prijavite se za naš Newsletter....

Submit

Xmedia Design GmbH
Lerzenstrasse 8
8953 Dietikon ZH

mail@vlasic.ba marketing@vlasic.ba