Boravak

Planina Vlašić smještena u blizini starog vezirskog grada Travnika nalazi se u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine.

Ubraja se u najveće turističke atrakcije unutar BiH, obzirom da se ovdje snijeg zadržava čak i duže od 5 mjeseci sa veoma malim brojem olujnih dana. Opaljenik dostiže 1943 mNv dok se na Babanovcu 1260m nalazi poznati centar za zimske sportove, hoteli, vikendice, 90-metarska skakaoica, ski liftovi. U podnožju ski lifta Ugar nalazi se rijeka Ugar koja je pogodna za ljetni turizam i ribolov. Dakle, ovdje se mogu pronaći svi uslovi za kompletan odmor tijela i duše. 

Ugodan krajolik već tokom putovanja, bjelogorične, crnogorične šume, te pašnjaci i tipičan planinski ambijent, svojevrstan su uvod u ono što svakog očekuje po dolasku na ovu planinu. Jednako je ugodan i ako je mjesto izbora za jednodnevni izlet ili višednevni boravak. Izuzetno su velike mogućnosti za šetnju već ustaljenim stazama koje vode do krajolika za koji bi se moglo reći da pripadaju nedirnutoj prirodi. Vrijednost Vlašića van zimske sezone, među prvima su postali svjesni planinari. Osim toga na ovoj planini postoje i izuzetni uslovi za paraglajding.

Dok se s jedne strane govori o planinskim vrhovima kojima se mnogi dive, s druge strane tu vrijednost čine i dubine i brzaci rijeke Ugar u čijem su se okrilju pronašli ribolovci i izletnici. Posebno za posjetioce koji dolaze prvi put važna je objektivna informacija. Ukoliko postoji dilema vezana za smještaj, opremu, vrijeme i uopšte za sve uslove boravka, odgovor se može pronaći već pri samom dolasku na centralni plato ski centra Babanovac, za to namjenski urađenim prostorijama Turističke zajednice Srednjo-bosanskog kantona.

Pročitaj više...

Vlašić

Planina Vlašić se nalazi u središnjem dijelu BiH i od 70-ih godina prošlog vijeka je redovno jedan od pet najboljih ski centara na području bivše Jugoslavije.

Pročitaj više...

Kako doći

Bijela ljepotica – planina Vlašić se nalazi u samom centru BiH te je zbog toga veoma važna raskrsnica saobraćajnih puteva.

Pročitaj više...

Mape

Pronađite geografske odrednice planine Vlašić i puteva do ove planinske ljepotice. U mapama takođe možete pronaći i i ilustrovanu mapu ski liftova i ski staza.

Pročitaj više...

Smještaj

Planina Vlašić nudi adekvatan smještaj za sve goste, da li se traži mala planinska vikendica ili hotel sa pet zvjezdica. Preko 200 apartmana i vikendica, pansiona i nekoliko vrhunskih hotela, doprinijeće da pronađete pravi smještaj za Vas i Vašu porodicu.

Pročitaj više...

Restorani

Restorani na Vlašiću pružaju široku gastronomsku ponudu uz veliki izbor nacionalnih i internacionalnih jela.

Pročitaj više...

Noćni život

Vlašić je omiljeni zimski centar među mlađom populacijom zbog dobre zabave i bogatog noćnog života.

Pročitaj više...

Shopping

Na planini Vlašić možete naći razne domaće proizvode u prodaji. Najprodavaniji i daleko poznati je "Vlašićki sir", med, razni proizvodi od meda i ljekovito bilje ubrano upravo na ovoj planini.

Pročitaj više...

Spa i Wellness

Spa&Wellnes na Vlašiću možete pronaći u hotelima Pahuljica i Blanca Resort&Spa. Ovi ekskluzivni hoteli u sklopu svojih relax programa vam nude sve što je potrebno za pravi užitak.

Pročitaj više...

Informacije za goste

Ovdje možete pronaći sve neophodne informacije za boravak na Vlašiću: rad sezonske ambulante, valute plaćanja, prodavnice, autobuske linije, internet, komunikacije itd.

You Tube
Flickr
Sitemap

NEWSLETTER

Ukoliko želite da Vas obavještavamo o aktuelnostima, novim sadržajima, i ostalim zanimljivostima vezanim za Vlašić, prijavite se za naš Newsletter....

Submit

Xmedia Design GmbH
Lerzenstrasse 8
8953 Dietikon ZH

mail@vlasic.ba marketing@vlasic.ba