Avantura

Ako pored mirnih šetnji, izleta i ostalih aktivnosti koje Vlašić nudi želite doživjeti i avanturu, onda vam svakako preporučujemo jedan od najatraktivnijih sportova - paraglajding.

To je jedan od najmlađih vazduhoplovnih sportova i jedan od najlakših i najjednostavnijih načina da se ostvari san o letenju. Poslije nekoliko koraka zaleta duž padine brda i uz povoljno strujanje vazduha može se poletjeti odmah. Visina i dužina leta zavise od vremenskih uslova, ali je moguće ostati u vazduhu nekoliko sati. Kada su uslovi optimalni moguće je poletjeti sa brdašca nekoliko desetina metara, a da se na kraju dostigne visina od preko 3 hiljade metara. Obuka se vrši postupno i sa manjih visina. Tako se učenik polako navikava na visinu i uči osnovne tehnike letenja. Visina se postepeno povećava kako učenik napreduje. U praksi je moguće da se izvode prvi visinski letovi još tokom prvog dana obuke, ali poželjnija je postupnija obuka. Ipak uvijek postoji mogućnost da se prvi letovi izvedu u tandem paraglajderima koji imaju mogućnost da nose dvije osobe. To je najbezbjedniji način da se sa instruktorom doživi prvi let.

Planina Vlašić se smatra jednom od najkvalitetnijih, a ujedno i najatraktivnijih lokacija u regionu. Uzletište je na lokalitetu Galica. U ljepoti pejzaža na južnim obroncima ove planine uživaju letači iz Bosne i Hercegovine, a nisu rijetki ni strani državljani.  Osim vrhunskih uslova za letenje na Vlašiću je osigurana i kvalitetna prateća infrastruktura za bavljenje ovim sportom: tu je asvaltni put do samog uzletišta i izuzetno kvalitetna i raznolika ponuda smještaja na Babanovcu.

Avanturu možete doživjeti na bistroj i brzoj rijeci Ugar. Za ljubitelje ribolova ona je pravo bogatstvo i mjesto zdrave potočne pastrmke i drugih vrsta riba kao što su lipljen i mladica. 

You Tube
Flickr
Sitemap

NEWSLETTER

Ukoliko želite da Vas obavještavamo o aktuelnostima, novim sadržajima, i ostalim zanimljivostima vezanim za Vlašić, prijavite se za naš Newsletter....

Submit

Xmedia Design GmbH
Lerzenstrasse 8
8953 Dietikon ZH

mail@vlasic.ba marketing@vlasic.ba